+421 948 488 200 info@fontionnel.sk

Blog

Hírek a gazdasági és pénzügyi területen

Cégeladás Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban

Cégeladás Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban

Cégeladás Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban

Támadt egy kitűnő vállalkozási ötlete, vagy a vállalkozási tevékenységét külföldön is bővíteni szeretné, viszont nincs ideje új társaság alapítására? A…

977
2016 február 15

Támadt egy kitűnő vállalkozási ötlete, vagy a vállalkozási tevékenységét külföldön is bővíteni szeretné, viszont nincs ideje új társaság alapítására? A lehetőségek közül az egyik az újonnan létrehozott, un. ready-made társaságok vétele. A társaságok vételével és eladásával Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban néhány erre szakosodott cég foglalkozik. Viszont alább elolvashatja, hogy hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet közülük, és milyen előnyöket tudnak Önnek a társaság vételekor nyújtani.

Milyen társaságok vásárolhatóak meg Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban?

A leggyakrabban a vállalkozók az un. „tiszta múltú” cégek vétele iránt érdeklődnek, amelyek a további eladásuk céljából lettek alapítva. Ready-made társaságoknak is nevezhetjük őket. A legfőbb előnyük az, hogy a vállalkozási tevékenységét hamarabb megkezdheti, mint az új cég megalapítása esetén. Természetesen szükség van az alaptőke teljes összegének befizetésére, a társasághoz rendelt cégjegyzékszámra, és adóhivatali regisztrációra az adószámhoz. A vállalkozók leggyakrabban az ÁFA-regisztrált társaságok vétele iránt érdeklődnek, amelyeket itt találhat: ÁFA regisztrált társaság vétele.

Az előzményekkel rendelkező cégek eladása

A következő lehetőség az előzményekkel rendelkező cég vétele. A legtöbb esetben olyan társaságokról van szó, amelyekkel a múltban vállalkozási tevékenységet folytattak, és a tulajdonosuk (társtag) nem kívánja a tevékenysége folytatását. Ennek az okai különbözőek lehetnek. Például nyugdíjba vonulás, alacsony bevételek, vagy a vállalkozás teljes megszüntetése és teljesidős munkaviszony megkezdése, alkalmazottként. Melyek az előzményekkel rendelkező cég megvásárlásának az előnyei? A legfőbb előny a cégnév megbízhatósága az üzleti partnereknél, ahogy a közigazgatási hivataloknál (adóhivatal, vámhivatal, társadalombiztosítási hivatal stb.) is. Ugyancsak a pozitívumai közé tartoznak a számviteli előzmények. A társaságnak lehet pozitív gazdasági eredménye, de az eladás idejében veszteséges is lehet, ami a vásárló számára bizonyos előnyt jelent. A Csehország piacára tervezett bővülésnél javasoljuk a – cégeladás a Cseh Köztársaságban részt.

Milyen szolgáltatásokat és előnyöket tudunk nyújtani az ilyen „kész” társaságok esetén

A vállalkozók alapvető kötelezettségei közül az egyik a számvitel vezetése. A társaság vételénél biztosítjuk a számviteli szolgáltatások teljes vezetését, beleértve a vállalkozási tanácsadást is. Virtuális székhely biztosítása Szlovákiában, a Cseh Köztársaságban és Magyarországon, kedvező címeken. A virtuális székhely közkedvelt szolgáltatásai közé tartoznak az irodai szolgáltatások (posta átvétele, küldése, dokumentumok szkennelése, saját telefonszám, stb.).

A társaság üzletrészének sikeres megszerzéséhez különböző okmányok kiállítása, illetékek megfizetése, valamint számos hivatal felkeresése szükséges. Meghatalmazás alapján az összes említett feladatot elvégezzük Ön helyett. Megspóroljuk az idejét és a türelmét, a kereskedelmi nyilvántartás változtatásával kapcsolatos, igényes munkák elvégzésével.

Ha érdeklik a szolgáltatásaink, kérem, lépjen kapcsolatba velünk e-mailen, vagy telefonon keresztül.

Referenciák

  • agrall better blue
  • kros final
  • backnwhite final
  • tuli final
Tanácsra van szüksége?

Tanácsra van szüksége?

Hívjon fel minket telefonon, munkanapokon 7:30 és 17:30 között!

+421 948 488 200
Az oldal tetejére
Vyžiadajte si od nás konkrétnu cenovú ponuku na službu

    az időpont megadása, amikor hívhatjuk stb.